Overvåkingskameraet Mobotix med varmesensor-teknologi
Foto: Konica Minolta

Overvåkingskameraet Mobotix med varmesensor-teknologi

Ønsker du en enkel og trygg måte å identifisere høy kroppstemperatur på og samtidig holde betryggende avstand?

Publisert: 01.12.2020 - Oppdatert: 23.05.2022

Minimerer smitteutbrudd og gi trygghet

Overvåkingskameraet Mobotix med varmesensor-teknologi fra Konica Minolta utløser en alarm hvis personen har feber. Kameraet har i tillegg mikrofon og høyttaler for to-veis kommunikasjon med den som står foran kameraet, og er utstyrt med både optiske og termiske bildesensorer, som gjør det mulig med registrering. Systemet kan minimere smitteutbrudd og skape trygghet og sikkerhet for både ansatte og besøkende.

Hurdalssjøen Recoverysenter

Klinikkene Hurdalssjøen Recoverysenter og avd. Haraldvangen har gått til innkjøp av kameraene. Disse er plassert ved hovedinngangene hvor alle beboere, ansatte og gjester må passere. Det gjør at behandlingsstedene klarer å opprettholde sin «åpen dør»-politikk under pandemien. På Recoveryakademiets klinikker er målet å hjelpe mennesker med psykiske helseproblemer med livsmestring gjennom medikamentfri og recovery-orientert behandling.

Viktig å være tilgjengelig i krisetider

– Under coronakrisen har behovet for et godt livsmestringstilbud eskalert og vi opplever det viktigere enn noen gang å være tilstede for våre pasienter. Vi har sørget for full drift og dobbel pasienthåndtering, med gode kriseplaner for smittevern i bunn, de siste månedene, sier administrerende direktør Ole Andreas Underland. Han fortsetter: – Med hjelp av gode smittevernsløsninger og tilgjengelig teknologi har vi klart å opprettholde en «åpen dør»-politikk, hvor behandlere, pasienter og folk med relasjoner til oss kan besøke klinikkene våre.

Enklere smittesporing

Per Sørberg, ITS direktør i Konica Minolta synes det er svært hyggelig å kunne være med å løse utfordringer hos kunder, spesielt i krisetider: – Et termisk kamera har gjort det mulig for Recoveryakademiet å være i forkant, også når det gjelder smittevern. Enkelt forklart identifiserer kameraet høy temperatur på folk som kommer inn dørene til de to klinikkene, og gir automatisk varsler slik at nødvendige tiltak for å hindre smitte umiddelbart iverksettes. I tillegg har det offentlige gitt virksomheter krav om besøksregistrering for å bidra til enklere smittesporing. Dette er løst i systemet på en trygg og sikker måte, både når det gjelder smitte og personvern.

Hold deg trygg med overvåkingssystemer fra Konica Minolta.

Les mer på Konica Minoltas sin nettside

Overvåkingskameraet Mobotix passer i de aller fleste inngangspartier og resepsjoner

Kontakt Knif Innkjøp

Jofred Nesje, Knif Innkjøp

Jofred Nesje, Knif Innkjøp

Rådgiver
47 40 41 42 Epost ikon nesje@knif.no