Knif Kompetanse Update 2023

Knif Kompetanse Update 2023

29.-30. mars er du velkommen til lederkonferanse for frivillige, ideelle og kristne organisasjoner. Årets tema er hvem er du til for som leder og organisasjon?

Nøkkelinformasjon

Sted

Oslo Kongressenter

Youngs gate 21, 0181 Oslo

Tid

Onsdag 29. mars - Torsdag 30. mars Legg til i kalender

Kursavgift

1990,-/3490,-

Meld deg på her

Frist: Fredag 10. mars

Tema 2023: Hvem er du til for?

Krig, energikrise, inflasjon, dataangrep - tiden vi lever i er ekstraordinær, og utfordringene mange. Hvordan kan organisasjoner håndtere usikkerheten når lederskap settes på prøve? Og hva gjør lederne som klarer å stå gjennom turbulente tider og samtidig utøve godt lederskap i sine organisasjoner?

Program dag 1:

kl. 08.45 Registrering

Ta en kopp kaffe eller te - gjør deg klar for en spennende dag!

kl. 09.30 Et samfunnsøkonomisk perspektiv

Ola H. Grytten, professor i økonomi ved NHH.

kl. 09.50 Hvilket samfunn leder vi våre organisasjoner inn i nå?

Anders Torvill Bjorvand, direktør i teknologiselskapet Kommunion.

Kl.10.10 Panelsamtale

Ledet av Øivind Augland.

kl. 10.50 Hvordan skal vi gjøre de nødvendige prioriteringene?

Gina Gjerme, regiondirektør i Capgemini og Salt Bergenskirken

kl. 11.25: Organisasjonen er verdt det

Hvordan våge å ta tak i strukturer og andre forhold som hindrer organisasjonens vekst? Hva kan gevinsten og kostnaden være av å ta tak? Og kan et svakt styre være en trussel for god ledelse? Erfaringer fra endringsledelse i Åpne Dører.

Kristine Eiken Sortland, kvalitets- og miljødirektør i Vy buss og styreleder i Åpne Dører
Morten Askeland, generalsekretær i Åpne Dører

kl. 12.00 Lunsj

kl. 13.00 Hvem får min oppmerksomhet?

Remco Hempenius, Expansion Development Manager i IKEA globalt (foredrag på engelsk)

kl. 14.00 Evnen til å prioritere og stå i presset

Kjell Ingolf Ropstad, stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti
David Flotve Reme, partner og styreleder i BRG Eiendom

kl. 15.00 Virksomhet og visjon

Vi lever i en kompleks verden med mye byråkrati og mange detaljer å holde oversikt over. Samtidig er vi omgitt av kriser og utfordringer: krig, matvarekrise, energikrise, klimaforandringer og etterdønningene av en pandemi. Hvordan kan vi, midt oppi alt dette, bli flinkere til å holde fast på visjonene og håpet – og derigjennom også gjøre jobben vår bedre?

Henrik Syse, filosof og forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) 

kl. 15.45 Slutt

Program dag 2: Praktiske verktøy i lederhverdagen

kl. 09.00 Åpning

kl. 09.30 Parallellsesjoner

Velg mellom følgende seminar: 

Seminar 1: Hvordan styrke egen robusthet for å takle press og stress bedre?
Med Janne Mesel, coach og organisasjonsutvikler.

Seminar 2: Slik kan organisasjoner og bedrifter skape engasjement, bygge relasjoner og styrke omdømmet.
Med Remco Hempenius, Expansion Development Manager i IKEA globalt (foredrag på engelsk)

Seminar 3: Konflikthåndtering.
Lær om hva arbeidsgiver bør gjøre ved en arbeidskonflikt og hvilke verktøy man kan benytte for å håndtere arbeidskonflikter og uenigheter. Lær om rettslige virkemidler som kan benyttes og om juridiske forhold. Få praktisk verktøy og metodikk for konflikthåndtering.
Med Kjetil Mogård Bergem, senioradvokat i Deloitte og Heidi Aslaksen, organisasjonssjef i Knif Regnskap.

kl. 12.00 Lunsj

kl. 13.00 Parallellsesjoner

Velg mellom følgende seminar: 

Seminar 1: Arbeidsrett: Om fremtidens arbeidsplass og håndtering av sykemeldte.
Hvilke trender og rettslige krav kan møte deg på fremtidens arbeidsplass? Bli kjent med nyheter og lovendringer som du med personalansvar bør vite om. Hvilke krav stilles til arbeidsgiver når ansatte blir sykemeldte? Lær mer om arbeidsgivers tilretteleggingsplikt, samt arbeidstakers stillingsvern og medvirkningsplikt ved sykefravær. Hvordan håndtere gjentagende kortiddsfravær?
Med Kjetil Mogård Bergem, senioradvokat i Deloitte.

Seminar 2: Hvordan lede min organisasjon gjennom usikre og turbulente tider?
Politiske og samfunnsmessige usikre tider gir både muligheter og utfordringer. Hvordan kan din organisasjon gripe mulighetene og styre gjennom utfordringene på best mulig måte? Hvilke verktøy trenger vi og hva kan vi lære av andre? Hva er viktig for meg som leder og hva vil være viktig å gjøre som organisasjon?. Seminaret gir praktiske tips og råd til deg som leder, både personlig og for organisasjon din. 
Med Øivind Augland, lederutvikler og pastor, og Morten Askeland, generalsekretær i Åpne Dører.

Seminar 3: Økonomistyring for ledere. Våre beste tips for små og store organisasjoner.
Med Knif Regnskap og Øystein Frøysa.

kl. 14.45 Felles avslutning

Egil Svartdahl, pastor og programleder.

kl. 15.45 Slutt

Påmeldingen er bindende. 
Avbestillingsgebyr: 500 kr til og med 28. februar 2023.
Fra og med 1. mars 2023 er det ingen refusjon.

Det tas forbehold om endringer.
Vi følger gjeldende smittevernregler.

Kursholdere

Kjell Ingolf Ropstad

Kjell Ingolf Ropstad

Politiker. Stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti siden 2009. Tidligere barne- og familieminister.
Ola Honningdal Grytten

Ola Honningdal Grytten

Ola Honningdal Grytten er professor i økonomisk historie ved Institutt for samfunnsøkonomi, Norges Handelshøyskole (NHH). Han er spesialrådgiver for Norges Bank og har vært professor II ved NTNU og NLA. Grytten har særlig forsket på historiske økonomisk kriser og makroøkonomiske serier, som konsumpriser, levestandardsutvikling og nasjonalregnskaper.
Janne Mesel

Janne Mesel

Janne Mesel har 20 års erfaring som leder- og organisasjonsutvikler i både offentlig- og privat sektor samt ideelle organisasjoner, både innen kirke, bistand og frivillighet. Solid erfaring fra både mellom- og topplederutvikling, konflikthåndtering og stressmestring. Janne har spesialisert seg innen coaching og prosessledelse på individ- og organisasjonsnivå. Janne har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon og en mastergrad i organisasjonspsykologi.
Henrik Syse

Henrik Syse

Henrik Syse er filosof, forfatter, forsker, foredragsholder – og søndagsskolelærer. Han er særlig opptatt av hvordan vi kan skape samsvar mellom verdiene våre og hverdagens virkelighet. Han arbeider til daglig ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og Oslo Nye Høyskole.
Remco Hempenius

Remco Hempenius

Remco Hempenius, Expansion Development Manager, IKEA Retail (Ingka Group). Han leder den kreative, strategiske utviklingen av IKEA globalt. Remco deler fra over 20 års ledererfaring i ulike land. Han er en kreativ tenker som utvikler ledere og hjelper organisasjoner med å forme en kultur som gjør at folk kan blomstre.
Gina Gjerme

Gina Gjerme

Gina Gjerme har over 20 års erfaring med forretningsutvikling, ledelse og organisasjonsutvikling innen konsulent- og IT bransjen, og er i dag regiondirektør i Capgemini Bergen. Gina er også aktiv som leder og initiativtaker for ulike engasjement på frivillig basis. Hun er med-gründer og leder i Salt Bergenskirken. Hun er utdannet Bachelor of Science in Business Administration, Business Marketing ved Northwestern College, USA og holder på med en master i Omstilling og innovasjonsledelse ved NHH.
Egil Svartdahl

Egil Svartdahl

Egil Svartdahl er mest kjent som tv-pastoren på TV2, og han har helt siden kanalen gikk på lufta laget en lang rekke programmer om tro og livssyn. Svartdahl har for øvrig virket som menighetspastor i mange år. Han har en unik kombinasjon av humor og alvor i sine foredrag.
Øystein Frøysa

Øystein Frøysa

Øystein er utdannet siviløkonom fra NHH og har i tillegg en mastergrad i revisjon og regnskap fra BI. Han er statsautorisert revisor og har jobbet 5 år i revisjonsbransjen. Han har de 10 siste årene vært økonomileder i Norsk Luthersk Misjonssamband.
Øivind Augland

Øivind Augland

Øivind Augland er en inspirerende leder som har jobbet innenfor ledelsesfaget i en årrekke. Han har en erfaringsbasert tilnærming til ledertrening, og vil at deltakerne skal få praktisk hjelp inn i sin jobbvirkelighet. Han var med og startet Xpand Norge AS og Persolog Norge AS. Han er utdannet fra Menighetsfakultetet og har vært pastor i Frikirken i nesten 30 år.
Kjetil Mogård Bergem

Kjetil Mogard Bergem

Advokat Kjetil Mogård Bergem jobber i Deloitte Advokatfirma hvor han bistår arbeidsgivere med ansettelser, oppsigelser, spørsmål om ansattes rettigheter og saker om sykefravær. I tillegg til solid faglig kompetanse, har Kjetil et engasjement og forståelse for det frivillige Norge som gjør at seminarene hans oppleves både engasjerende og relevante.
Heidi Strand Aslaksen

Heidi Strand Aslaksen

Heidi Aslaksen er organisasjonssjef i Knif Regnskap. Hun har 25 års erfaring fra næringslivet hvorav de siste 15 årene innenfor ledelse og HR. Som HR Manager jobbet hun tett med både verneombud, tillitsvalgte, ledere og arbeidsmiljøutvalget, og dette er også en vesentlig del av hennes rolle i Knif Regnskap. Hun har et stort engasjement for det frivillige Norge og med sitt engasjement og gode humør, leder og inspirerer hun frivillige på fritiden.
Morten Askeland

Morten Askeland

Morten Askeland har mer enn 25 års erfaring som leder og har de siste årene vært generalsekretær i Åpne Dører. Han har vært nominert til prisen «Årets fundraiser» i Norge. Morten har erfaring fra ledelse av menighet, rektor, styreleder i det lokale idrettslag, og startet Bergens første skatehall. Han er en engasjerende foredragsholder og er opptatt av nytenkning, utvikling og samspill.
Kristine Eiken Sortland

Kristine Eiken Sortland

Kristine Eiken Sortland er styreleder i Åpne Dører. Det har hun vært siden 2010, og styremedlem siden 2006. Kristine har vært engasjert i Åpne Dørers arbeid siden tenårene – "det er her hjertet mitt er". Hun er også engasjert i Oslo Vineyard. Utdannet sivilingeniør med studieretning HMS. Nå trafikksikkerhets-, kvalitets- og miljøsjef i Vy Buss, hvor hun har jobbet de siste 15 årene.