På Felleskjøkkenet til Frelsesarmeen lages det hver dag flere måltider til mer enn 400 personer. Her er noen av de som jobber på kjøkkenet. Fra venstre Ricman, Christina, Hamdi, Kjetil, Daniela og Bashir. Foto: Knif Innkjøp

«Knif Innkjøp gir oss bedre gjennomslagskraft»

For Frelsesarmeens Felleskjøkken blir gode innkjøpsavtaler stadig viktigere.
Publisert: 08.10.2025

– Utviklingen i de økonomiske rammebetingelsene våre, er svært krevende. Dette ville vært enda mer dramatisk uten Knif Innkjøp, sier assisterende kjøkkensjef, Kjetil Paulsen.

Kjetil Paulsen merker at avtalene Knif Innkjøp forhandler fram, gir Felleskjøkkenet bedre gjennomslagskraft i møte med de ulike leverandørene.

– Så følger vi også godt med og benytter oss av ekstra Knif-rabatt når det kommer tilbud om det, sier han.

Hjelpe folk i gang

Felleskjøkkenet han jobber i, er en del av Frelsesarmeens rusomsorg. Og Paulsen er engasjert når han får fortelle om kjøkken, mat og innkjøp, men egentlig enda mer når han snakker om rusomsorgen. 

– Noen har tråkket litt feil, og kanskje vært langt mer uheldige enn de fleste av oss. Da er vår oppgave og vårt mål å hjelpe folk i gang – bidra til en ny start og at mennesker kan bygge seg opp, sier han, og legger til:
– Mestringsfølelse er roten til alt godt.

Ikke bare pris

Felleskjøkkenet leverer middag og annen mat til ni av «armeens» virksomheter i Oslo. Mellom 300 og 500 middager skal tilberedes – hver dag. Nå er også catering-salg til egne virksomheter og andre blitt et voksende forretningsområde for Felleskjøkkenet. 

Kjetil Paulsen legger vekt på at innkjøpspris er helt, helt avgjørende, men ikke det eneste kjøkkenet prioriterer.

– For noen av dem som får mat fra oss – kanskje særlig dem som har hatt et vekttap etter langvarig rusproblematikk – er det avgjørende at maten er næringsrik. Ikke alle med slik bakgrunn klarer å spise så mye. Da er det vår jobb å sørge for at maten inneholder det den skal.

mestringsfølelse er roten til alt godt

Foto: Knif Innkjøp
Kjetil Paulsen
Frelsesarmeens Felleskjøkken

Bonus og rabatt

ASKO er en helt sentral leverandør, og Paulsen løfter fram innkjøpsavtalens rabatt- og bonusavtaler.

– Årsbonusen er svært kjærkommen når den kommer. Vi har ingen eier som forlanger store overskudd, men vi er nødt til å gå i balanse. Og får vi et lite overskudd, er det alltid noen i rusomsorgen vår som kan trenge et ekstra bidrag.

– Hender det at ordrerabatten er styrende for innkjøp du gjør?
– Ja, faktisk, ler han. – Hvis jeg for eksempel oppdager at vi, ved å bestille varer for noen kroner ekstra, kan øke rabatten fra 3% til 3,5%, bestiller jeg det lille ekstra som skal til. Men selvfølgelig kjøper vi aldri noe vi ikke trenger.

Knif Innkjøps bærekrafts-profil

Frelsesarmeens Felleskjøkken er – og vil være – et «miljøfyrtårn».

– Da er det betryggende for oss at Knif Innkjøp har bærekraft høyt på sin agenda når de inngår avtaler og når de følger opp leverandørene, sier Paulsen.

årsbonusen er svært kjærkommen

Foto: Knif Innkjøp
Kjetil Paulsen
Frelsesarmeens Felleskjøkken

Innkjøpsavtaler og oppfølging

Knif Innkjøp har inngått om lag 90 innkjøpsavtaler innen storhusholdnings-segmentet, og det er absolutt ikke bare ASKO-avtalen Paulsens kjøkken benytter seg av. 

– I farten kan jeg nevne Tine, Coca Cola, Nortura, Norrøna, Maske… ja, det er langt flere, sier han.

Etter åtte måneder i år (2025) har Felleskjøkkenet gjort innkjøp for 5,5 millioner kroner gjennom de ulike Knif-avtalene.

Kjetil Paulsen forteller at han liker oppfølgingen Knif Innkjøp gir ham.
– Det hender de tar kontakt – rett og slett – for å spørre om det er noe de kan hjelpe oss med. Dette setter jeg pris på. Så er det selvfølgelig både stas og nyttig å bli invitert til messer og andre faglige samlinger.

Vil bidra for flere

Kjøkkenet – der Paulsen er en av to faglige ledere – er arbeidsplass for folk med solid «kjøkken-bakgrunn», men ikke bare.

– Her jobber heldigvis også noen av dem rusomsorgen er til for, noen av dem som trenger hjelp til å komme videre. Dette gir mening.

Paulsen blir ivrig, forteller at Felleskjøkkenet nylig ble godkjent som lærlingebedrift, at en av dem som har levd med rus i mange år nettopp nå jobber hos dem for å få fagbrev.

– Tenk hva dette betyr for en som aldri tidligere har fått et slikt papir, sier han. Krevende rammevilkår til tross, Frelsesarmeens Felleskjøkken har ikke til hensikt å redusere virksomheten.

– Lokalene våre er sprengt, og vi ønsker oss egentlig et nytt sted. Da kan vi bidra med noe viktig for enda flere, avslutter assisterende kjøkkensjef, Kjetil Paulsen.

Kontakt Knif Innkjøp

Erik Wilberg, Knif Innkjøp

Salgssjef
40 40 89 87 | | wilberg@knifinnkjop.no