Kirkens mann sier Caverion finner løsninger
Foto: Helge Mathisen, KA

Kirkens mann sier Caverion finner løsninger

Når Den norske kirke skal ta vare på gamle bygg, trenger de samarbeidspartnere med høyt kunnskapsnivå og riktige priser.

Publisert: 12.12.2022 - Oppdatert: 26.10.2023

Det er avgjørende for Knif Innkjøp – for medlemmenes skyld – å inngå avtaler med solide aktører i ulike markeder. En av disse avtalene er med Caverion. De kaller seg selv en «teknisk totalleverandør av smarte, energieffektive og grønne bygg hvor folk trives». Og legger til at «vi er fagfolk som leverer smarte løsninger (…) innenfor alle tekniske fagdisipliner som elektro, rør, ventilasjon, automasjon, brann og sikkerhet».

Konkurranseriktige priser

Indre Østfold kirkelige fellesråd (Den norske kirke) er blant dem som har knyttet seg til samarbeidsavtalen. Hvorfor? – Caverion har konkurranseriktige priser, sier Jan Olav Løken (bildet). Han er fellesrådets byggrådgiver.

For ja, også for Den norske kirke er det helt sentralt å holde kostnadsnivået nede. Så Løken legger til at det for dem er avgjørende med forutsigbare timepriser. Og hva svarer byggrådgiveren når han får spørsmål om de sparer tid og penger? – Slik det ser ut i forhold til prissammenligninger, så gjør vi det.

«Profesjonelt og meget godt samarbeid»

Samarbeidets innhold

Caverion kan levere et bredt spekter av tjenester og hvilke benytter fellesrådet? – Vi har inngått serviceavtaler på brannvarsling, nødlys og ventilasjon. Vi har også inngått avtaler om montering av nye varmesystemer, nødlysanlegg og brannvarslingsanlegg. De utfører også vanlig driftsvedlikehold for oss.

Hvordan opplever dere samarbeidet? – Profesjonelt og meget godt samarbeid.

Hva er det viktigste Caverion tilbyr dere? – Høyt kunnskapsnivå innen våre felt. De er løsningsorienterte, og vår Caverion-avdeling har en meget tilstedeværende arbeidsleder som også er vår kontaktperson. De har hyggelige medarbeidere og teknikere, som også er meget løsningsorienterte, sier Jan Olav Løken.

Og til slutt legger han til: – Vi driver med fredede bygninger og det kreves høy kompetanse for å finne løsninger som tilpasses byggene.

Kort om fellesrådet

Indre Østfold kirkelige fellesråd har ansvaret for:

  • 5 menigheter i Indre Østfold; Eidsberg, Askim, Trøgstad, Spydeberg og Hobøl
  • Totalt 41 bygninger inkludert 12 kirker, 11 kapell og 6 menighetssentre/kirkestuer/kirkestaller
  • 13 kirkegårder/gravlunder

Administrasjonen er plassert i Askim, og har i tillegg fem team som jobber lokalt.

Antall kirkemedlemmer i fellesrådets område (2022): 29.592