Vurderer du langsiktig sparing?
Foto: Norges Bank

Vurderer du langsiktig sparing?

Det å spare penger gir trygghet i livet. Du kan spare på en sparekonto, opprette en bufferkonto, slik at du har penger i reserve hvis noe uforutsett skjer, eller spare langsiktig i for eksempel fond.

Publisert: 20.01.2022 - Oppdatert: 23.05.2022

Sparing

Det gir trygghet i livet å ha noe i reserve, og glede i å kunne kjøpe seg noe du har hatt lyst på lenge. Sparebanken Sør har et stort fagmiljø innen sparing og plassering, og har rådgivere som gjerne hjelper akkurat deg med å finne din beste måte å spare på.

Bufferkonto

Det er ofte lurt å ha en bufferkonto, med en månedslønn. Det vil komme godt med når du får uforutsette reparasjoner, eller ønsker å unne deg noe ekstra kos.

Langsiktig sparing

Når bufferen er på plass anbefaler Sparebanken Sør å spare fast i et mer langsiktig perspektiv. Dersom tidshorisonten er fem år eller mer har det historisk sett lønnet seg å spare i fond fremfor på konto.

Her kan du enkelt komme i gang med å opprette spareavtale i fond, og få veiledning underveis. Spareveilederen hjelper deg å velge fond.

Mange av fondskundene starter med en spareavtale på 1000 kroner i aksjefond per måned.

Hvis du ønsker å spare mer eller mindre, kan du enkelt justere dette. Går du gjennom spareveilederen vil du, basert på dine svar, få hjelp til å velge et aktivt forvaltet fond fra Norne Securities sine fond i fond.

Prøv spareveilederen her og kom i gang med sparing du også.

Se hva du kan spare

Kontakt Knif Innkjøp

Marthe Fjeld, Knif Innkjøp

Marthe Fjeld, Knif Innkjøp

Salgs- og markedskonsulent
97 98 99 42 Epost ikon